Εκδήλωση Basics for Space


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, 09:00 – 17:30

α2 innohub, Leof. Kifisias 44, Monumental Plaza-Building C (δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω τηλεδιάσκεψης από την Πάτρα)

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του si-Cluster και στοχεύει στην εισαγωγή σε όλες τις πτυχές και δραστηριότητες του Διαστήματος όπως Διαστημικές αποστολές, ιστορία του Διαστήματος, τεχνολογίες, διαστημικούς εκτοξευτές/φορείς, διοίκηση, οικονομικά θέματα και πολιτικές του Διαστήματος. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει ένα πολύ καλό επίπεδο γνώσεων των βασικών στοιχείων του Διαστήματος.

si-Cluster-logo

Το μάθημα απευθύνεται στο μη τεχνικό κοινό το οποίο συμμετέχει ή πρόκειται να συμμετάσχει ως εργατικό δυναμικό σε εταιρίες/ινστιτούτα του χώρου της Διαστημικής και θα παράσχει μία ολοκληρωμένη αλλά μη τεχνική επισκόπηση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την σχεδίαση, τη χρήση και την οικονoμική, διοικητική διαχείριση προγραμμάτων και project του Διαστήματος.

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις σε ό,τι αφορά τα παρακάτω:

– Τεχνικά προβλήματα/θέματα στο Διάστημα
– Ιστορία του Διαστήματος
– Εφαρμογές του Διαστήματος
– Η αγορά και τα οικονομικά του Διαστήματος
– Διοίκηση προγραμμάτων για το Διάστημα
– Πολιτικά και Νομικά θέματα του Διαστήματος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και από το π1-innohub(Καστριτσίου 4, 26504 Καστρίτσι, Πάτρα) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες εδώ.