Εισαγωγή σε Big Data & Machine Learning Workshop


hadoop-cit

 

Η Citrix και το IEEE SB University of Patras, σας καλούν σε ένα απίθανο workshop γύρω από τις εφαρμογές μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) και Machine Learning.

Τα παραπάνω θα γίνουν μέσω της πασίγνωστης πλατφόρμας Apache Hadoop και τα περιεχόμενα περιλαμβάνουν:

Εισαγωγή στα Big Data!
• Το προγραμματιστικό μοντέλο MapReduce!
• Apache Hadoop!
• Προηγμένο MapReduce!
• Η εξέληξη του Hadoop!
• Εισαγωγή σε Machine Learning για Big Data!
• Εισαγωγή δεδομένων χρησιμοποιώντας το Apache Sqoop!
• Querying data χρησιμοποιώντας Apache Hive!
• Εισαγωγή στο Apache Mahout!

Pre Course Assessment:
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 12.00-12.30 (Online)

Ημερομηνίες Μαθήματος:
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 11.00-14.00
Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 11.00-14.00

Κατά την εγγραφή οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υλικό προς μελέτη.
Παρακαλώ απαντήστε όλες τις ερωτήσεις που θα ερωτηθιλυν κατά την εγγραφή.
Μία online συνεδρία θα πραγματοποιηθεί επίσης μέσω της πλατφόρμας GoToTraining.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να κατεβάσουν τις οδηγίες για την εγκατάσταση της δικιάς τους εικονικής μηχανής Hadoop, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αμέσως μετά την εγγραφή.
Η κατοχή ενός υπολογιστή με Hadoop VM (ή πρόσβαση σε απομακρυσμένη εγκατάσταση Hadoop) κατά την παρουσίαση είναι ιδιαίτερα θεμιτό, καθώς οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τρέξουν συγκεκριμένες εργασίες οι οποίες θα βοηθήσουν στην τελική εργασία αξιολόγησης. Δεν είναι απαραίτητη καμία προηγούμενη γνώση πάνω σε Big Data ή Machine Learning

hadoop_ecosystem_clean

Όπως αναφέρθηκε, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν laptop ή πρόσβαση σε υπολογιστή που τρέχει ένα σύστημα Hadoop (VM ή άλλο). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πολλές εργασίες θα απαιτούν εκτέλεση κώδικα.

Το όριο είναι 60 άτομα. Για να γίνει το training, μόνο 20 άτομα θα γίνουν δεκτά στη φυσική τοποθεσία του workshop. Αν πάνω από 20 άτομα δηλώσουν συμμετοχή, μια διαδικασία επιλογής θα λάβει χώρο. Εκείνοι που δε θα επιλεχθούν για να είναι φυσικά παρόντες, είναι καλοδεχούμενοι να παρακολουθήσουν το course ζωντανά μέσω της πλατφόρμας GoToTraining. Για να γίνει η επιλογή ευκολότερη, στους συμμετέχοντες θα ζητηθεί να απαντήσουν κατά την εγγραφή αν θα ήθελαν να είναι φυσικά παρόντες ή να παραστούν στο workshop απομακρυσμένα

Αν παραπάνω από 20 συμμετέχοντες δηλώσουν συμμετοχή, ένα δοκιμαστικό course θα λάβει χώρο. Αυτό το δοκιμαστικό θα βασίζεται στο υλικό προετοιμασίας. ΟΙ συμμετέχοντες που θα έχουν κάνει την εγκατάσταση της εικονικής μηχανής Hadoop θα προτιμηθούν. Γι’ αυτό οι ερωτήσεις θα εστιάζουν περισσότερο στην εγκατάσταση του VM. Οι συμμετέχοντες με τα 20 μεγαλύτερα score θα επιλεχθούν τελικά για την παρακολούθηση του workshop στο φυσικό χώρο διεξαγωγής.

Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου, μια τελική εργασία θα δοθεί για την δοκιμή της γνώσης των συμμετεχόντων στο θέμα με διορία τριών εβδομάδων. Θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να κάνουν κάποια δουλειά μόνοι τους σε προσωπικό χρόνο με ασκήσεις σε υλικό που θα διδαχτεί κατά τη διάρκεια του workshop. Βεβαίωση συμμετοχής θα δωθεί σε αυτούς που θα τελειώσουν την τελική εργασία.

Μετά το course οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε δύο συναντήσεις όπου θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις στις οδηγίες για την τελική εργασία. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να να απαντηθούν ερωτήσεις ανά άτομο με email γι’ αυτό οι συμμετέχοντες καλούνται να μαζέψουν τις ερωτήσεις και να τις θέσουν κατά τις συναντήσεις!

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία από τους ειδικούς της Citrix!

Σας περιμένουμε!