Σεμινάριο στο πλαίσιο του Job Fair Athens στην Πάτρα


Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “Job Search: Do you have what it takes?’’ στην Πάτρα την Πέμπτη 7 Απριλίου και ώρα 11.00-15.00 στην αίθουσα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

7e182909-deb5-47c7-8868-f477cad931de

Αρχικά, ο κύριος Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, σύμβουλος του γραφείου διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών, θα μας μιλήσει για το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που χρειάζεται να κάνουμε στην επαγγελματική μας πορεία και δεν είναι άλλο από την σύνταξη του βιογραφικού μας. Συγκεκριμένα, ο ομιλία του θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Η σωστή δομή του βιογραφικού
  • Τα συνήθη λάθη και πώς να τα αποφύγουμε
  • Πώς μπορεί ένας υποψήφιος να προετοιμαστεί σωστά για την αναζήτηση εργασίας
  • Πώς προσεγγίζουν οι εργοδότες τους υποψηφίους

 

Στη συνέχεια, ο κύριος Νίκος Πατσέλης, ιδρυτής της εταιρίας Career In Progress, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της Αναζήτησης Εργασίας, της Συμβουλευτικής Εκπαίδευσης, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Ανάπτυξης Επιχειρηματικής Ιδέας, θα μας αναλύσει το τελικό και σημαντικότερο στάδιο μίας επιτυχημένης διαδικασίας αναζήτησης εργασίας, που δεν είναι άλλο από τη συνέντευξη επιλογής.

 

Αν θέλεις να μάθεις:

  • Τι είναι ακριβώς η συνέντευξη επιλογής και γιατί είναι σημαντική
  • Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να προετοιμαστείς έξυπνα και δομημένα
  • Με ποιους τρόπους μπορείς να παρουσιάσεις τις δεξιότητες σου και το ενδιαφέρον σου για τη θέση που διεκδικείς
  • Πώς να απαντάς σε πιθανές ερωτήσεις
  • Τον τρόπο να σχεδιάζεις κατάλληλες απαντήσεις σε μία συνέντευξη

Job Fair Athens - Patras - Poster

Δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις αυτή τη φόρμα για να εξασφαλίσεις τη θέση σου στο σεμινάριο. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μέρος μιας σειράς από ομιλίες, workshops και σεμινάρια που έχουν ως στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων για την κεντρική εκδήλωση του  Job Fair Athens 2016 που θα γίνει στις 25-26 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

 

Το Job Fair Athens είναι μια διημερίδα καριέρας με φοιτητικό, εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό και πανελλήνιο χαρακτήρα που απευθύνεται σε φοιτητές και νέους απόφοιτους πολυτεχνικών, οικονομικών και τεχνολογικών σχολών με στόχο την σύνδεση του πανεπιστημίου και της αγοράς εργασίας και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.